( انگیزشی ) ( آموزشی ) در مورد میزان درآمد، پسانداز و سرمایه گذاری خود چه برنامهای دارید؟
استقلال مالی،آزادی فکری
بدون شک مهمترین موضوع در زندگی دنیای، هدف گذاری مالی است و جالب است بدانید که کمترین آموزش در این زمینه داده میشود!
جای تعجب است که ما در زمینه مهمترین موضوع زندگیمان کمترین آموزشها را میبینیم.
پس از یک تحقیق گسترده موفق شدیم یک برنامهی کامل آموزشی و هدفگذاری مالی را با توجه به واقعیتهای بازار سرمایه ایران طراحی کنیم و خوشحال میشویم که در اینجا، آن را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم و امیدواریم که این مطلب مفید و موثر واقع شود.
مطالب بسیار ساده و شفاف هستند و تنها مسئلهای که وجود دارد این است که باور آن برای عامه مردم کمی سخت است و افراد به سادگی آن را قبول نمیکنند و رمز موفقیت ما این است که ما آن را باور و اجرا کردیم، پس نتیجه گرفتیم.
پیشنهاد میکنیم شما هم همین کار را انجام دهید. با توجه به رشد فرهنگ مالی در کشور و مطرح شدن ابزارهای نوین مالی، امروز ثروتمند شدن بسیار آسان شده و خیلی راحت می توان دارایی خود را افزایش داد و از محل داراییها درآمد ایجاد کرد.
چند اصل طلایی درباره هدفگذاری مالی
این اصول را همراه با چند پیشنهاد با هم مرور میکنیم و با یک برنامهریزی صحیح و با هدفگذاری مالی به استقلال مالی خواهیم رسید و دغدغهی هزینههای مالی زندگی را برای همیشه از خودمان دور میکنیم تا به استقلال فکری، آزادی مالی، آزادی زمانی، آرامش ذهنی، خوشرفتاری و… برسیم و برای خود، خانواده، وطن و عزیزانمان موثر و مفید واقع شویم.
۱)افزایش شدید درآمد
سعی کنید از همین الان با هدفگذاری مالی درآمد خود را افزایش دهید. هر چه درآمد شما بیشتر باشد باز هم به فکر ایجاد درآمد از راههای مشروع و قانونی باشید.
وارن بافت ۸۸ سال سن دارد و در سال ۲۰۱۵ دارایی او معادل ۶۷ میلیارد دلار بود، ولی باز هم به فکر افزایش درآمد است و انگیزهای بالاتر از یک نوجوان دارد.
میتوانید او را الگو و سرمشق مالی خود قرار دهید. هر چقدر درآمد بالایی داشته باشیم میتوانیم موثرتر باشیم. اگر کارمند هستید به فکر کار پارهوقت و فعالیت در بازار سرمایه باشید و اگر از خودتان کاری دارید به فکر توسعه آن باشید یا فعالیت جدیدی را شروع کنید.
کار جوهرهی وجود هر مرد و زنی است پس با جان و دل برای رفاه، امنیت و آرامش خود آن را انجام دهید و از انجام دادنش لذت ببرید. سعی کنید کاری را انجام دهید که از آن لذت میبرید و به آن علاقمند هستید. خیلی زود در آن مهارت پیدا خواهید کرد و مسلماً درآمد مطلوبی از آن خواهید داشت.
گلوله برفی خودتان را درست کنید و هرگز لحظهای از بزرگتر کردن آن غفلت نکنید. این گلوله برفی باید تا پایان سال به یک بهمن بزرگ تبدیل شود طوری که بتواند هزینههای زندگی شما را تامین کند و چیزی هم مازاد بماند.
نهال باغچه زندگیتان را با خون دل، اشک چشم و عرق جبینتان به درختی تنومند تبدیل کنید و فقط از میوههای آن بخورید. این کار شدنی است به شرط آنکه بخواهید.
البته دستورات آن به زبان ساده و کاربردی در این مقاله خواهد آمد این دستورات از قبل تست شده و جواب داده است، در اجرای آن شک نکنید.
۲) کنترل شدید هزینه
تمام هزینههای مازاد خود را لیست و سپس آنها را حذف کنید. هرگز بدهی نخرید چون ثروت شما را به یغما میبرد و تمام تلاش خود را انجام دهید که به داراییهای خودتان اضافه کنید.
اکثر وسایل اساسی که ما میخریم بدهی هستند آنها نمیگذارند که ما به استقلال مالی برسیم. تنها راه رسیدن به استقلال مالی و تشخیص جایگاه واقعی درآمد، هزینه، دارایی و بدهی است.
پس دارایی و درآمد را افزایش دهید و بدهی و هزینه را کاهش. اگر شما بتوانید درآمد خود را افزایش و هزینههایتان را کاهش دهید در این صورت مبلغی از پول شما پسانداز خواهد شد که ما در اینجا راهکارهای طلایی استفاده از پس انداز یا حتی قرض خوب را ارائه خواهیم داد.
۳) استفاده از فرصتهای طلایی
با توجه به تغییر دوران در دنیا و مطرح شدن مباحث فکری مالی مانند فروشگاههای اینترنتی، ابزارهای نوین مالی، کارآفرینی خانگی، تجارت خانگی و…امروزه بیش از هر زمان دیگری میتوان پولدار شد.
بدون اغراق میگویم که هیچ برگی از تاریخ آنقدر قابل استفاده برای ثروت آفرینی نبوده و مطمئناً هرچقدر که زمان میگذرد این فرصت طلایی و طلاییتر میشود. امروزه یک کامپیوتر متصل به اینترنت برای میلیونر شدن کافی است. کشور ما نیز از این نعمت بزرگ محروم نمانده و به تبع دنیا در حال رشد و پیشرفت است.
فرصتهای طلایی کشور ما بیش از حد تصور است که میتوان از آن نهایت بهره را برد. متاسفانه همه دنبال فرصتهای جدید هستند یا همه دنبال آبباریکه هستند که بروند و جایی استخدام شوند و یک حقوق بخور نمیر بگیرند در حالی که ثروتمندان دنبال آبراه هستند و نه آبباریکه.
رشد کنید و سعی کنید مثل ثروتمندان فکر کنید. کارمند و کارگر بودن ذاتا بد نیست و همه ثروتمندان روزی برای دیگران کار کردهاند اما تفکر آنها را داشتن بسیار خطرناک است. برای زندگی امروز، یک درآمد کافی نیست و ما باید درآمدهای متنوع و مختلف داشته باشیم.
اگر کار موثرتری انجام دهیم حتما پول قابل توجهی خواهیم گرفت و در این موضوع شک نکنید. سعی کنید ارتباطات خودتان را قوی کنید. از زمان استفاده کنید. تکنولوژی را در خدمت بگیرید. خرد و آگاهی خود را افزایش دهید. داراییهای فیزیکی خودتان را بیشتر کنید.
۴) کنترل مخارج پیش بینی نشده
تمام خطرات مربوط به اشخاص، اموال و مسئولیت خودتان را بیمه کنید.
مهمترین چیزی که در زندگی دنیای امروز داریم سلامت ما، خانواده و اطرافیانمان است چون به محض آسیب دیدن آن، بقیه موارد جایگاه خود را از دست میدهند.
اگر ما نباشیم دیگر نیستیم تا به فکر اموال و مسئولیت خودمان باشیم پس خیلی جدی به فکر آن باشید. خودتان را در برابر امراض بیمه کنید. مانند بیمه خدمات درمانی و تامین اجتماعی. خودتان را در برابر حوادث بیمه کنید مانند بیمه حوادث انفرادی. خودتان را در برابر مردن بیمه کنید مانند بیمه عمر و سرمایه گذاری.
چرا که ما نانآور خانواده هستیم و اگر نباشم بازماندگان ما با سختی غیرقابل تحمل روبرو خواهند شد. خودتان را در برابر زندگی بیمه کنید مانند بیمه عمر و بازنشستگی. چرا که دوران آخر زندگی دوران پیری است.
در این دوران، کارآیی به شدت نزول پیدا میکند و هزینهها به شدت افزایش مییابد و اگر از الان به فکر آن نباشید مطمئناً آنجا با مشکل برخورد خواهید کرد.
برای همه اطرافیان خود نیز این کارها را انجام دهید. پساز اشخاص به اموال میرسیم اگر اتفاق بیفتد و قسمتی از اموال ما آسیب جدی ببیند شاید نتوانیم دوباره آن را ترمیم کنیم و شاید هم، زمان خیلی زیادی را از ما بگیرد تا اصلاح شود پس عقل سلیم حکم میکند تمام داراییهایمان را مقابل خطر بیمه کنیم.
داراییهایی مانند: خودرو، اثاثیه منزل، ساختمان و… پساز اشخاص و اموال نوبت به مسئولیتها میرسد، تمام مسئولیتهای خطرناک خود را بیمه کنید چون به محض خطا و وارد کردن خسارت به دیگران زندگی ما به تباهی کشیده میشود مانند مسئولیت پزشکان در عمل جراحی و مسئولیت مهندسان در طراحی و اجرای پروژهها، مسئولیت رانندگان در رانندگی و…
اگر بتوانید این دستورالعملها را اجرا کنید یعنی درآمد خود را افزایش، هزینههایتان را کاهش دهید، از فرصتهای طلایی استفاده کنید و مخارج پیشبینی نشده خود را مدیریت کنید، در آن صورت ماهانه یا سالیانه مبلغی برای شما باقی خواهد ماند که میتوانید در موارد زیر آنها را سرمایه گذاری کنید.
اجرای این دستورات در ابتدا بسیار سخت و پس از مدتی عادی میشود. اگر آن را ادامه دهید و ناامید نشوید نتیجه خواهید گرفت در غیر اینصورت، یک زندگی مثل بقیه خواهید داشت که زیاد جالب نیست.
۶) خرید طلا و سکه:
۷ تا ۱۰ درصد از درآمد و دارایی خود را به طلا اختصاص دهید یادتان باشد که طلای ساخته شده نخرید چرا که در زمان فروش هزینه ساخت، سود طلا فروش، مالیات بر ارزش افزوده از آن کم میشود. پس پیشنهاد میکنیم حتما طلای آب شده، شمش طلا، سکه بهار آزادی به صورت تمام، نیم، ربع و یک گرمی بخرید، البته میتوانید پس از گذراندن دوره آموزشی فیوچرز سکه در بورس کالای ایران و در معاملات آتی نسبت به معاملات سکه اقدام کنید.
۶)سپرده بانکی:
(۷ تا ۱۰) درصد از درآمد و دارایی خود را در سپردههای بانکی و موسسات مالی معتبر سرمایهگذاری کنید. با توجه به افزایش نرخ بهره بانکی، جذابیت این نوع سرمایهگذاری بالا و مقرون به صرفه است.
پیشبینی میشود بانکها و موسسات مالی در یک رقابت تنگاتنگ بیشترین بهره را به سپردهها بدهند.پس انتخاب این نوع سرمایهگذاری معقول است.
۷)بورس اوراق بهادار:
(۷ تا ۱۰) درصد از درآمد و داراییهای خود را به این بازار اختصاص دهید.
گرچه بازار کمی تخصصی است ولی میتوان با کمک مشاوران و در زمانهایی که قیمتها در کف هستند وارد آن شوید. کلاسهای آموزشی مختلفی در اقصی نقاط کشور برگزار میشود که میتوانید از آنها استفاده کنید.
۸)پذیره نویسی در فرابورس:
(۷ تا ۱۰) درصد از درآمد و داراییهای خود را با کمک مشاور یا از طریق شرکت در کلاسهای آموزشی در این بازار سرمایهگذاری کنید.
پذیرهنویسی شرکتهایی که بازارهای مناسب فروش دارند و عرضه سهام آنها در فرابورس در نوع خود جالب و در خور توجه هستند.
این بازار سعی دارد ابزارهای نوین و جدید را عرضه کند که میتوان به صورت مطلوب از آن استفاده کرد.
عرضه اوراق تسهیلات بانکی، صکوک و… نمونههایی از آنها هستند. این بازار نوپا است و مسئولین آن سعی دارند جذابیتش را زیاد کنند و با توجه به رشد روز افزون فرهنگ اقتصادی حاکم بر جامعه میتوان آینده درخشانی را برای آن متصور شد.
اوراق مشارکت، اوراق تسهیلات بانکی، اوراق رهنی و… این بازار نیز با افزایش نرخ بانکی و و مصوبه شورای پول و اعتبار، حتما افزایش خواهد یافت و جذابیتهای خاص خودش را خواهد داشت.
لازم است آن را هم جدی بگیریم. شما میتوانید تبلیغات آنها را از رادیو و تلویزیون ببینید.
بیمه عمر و سرمایه گذاری: ۵ درصد از درآمد سالانه خود را به بیمه عمر و سرمایه گذاری اختصاص دهید. این نوع بیمه حیات و ممات ما را تحت پوشش قرار میدهد.
اگر خدایی ناکرده برای سرپرست خانواده مشکلی پیش بیاید و دستش از دنیا کوتاه شود خانواده مجبور نیست علاوه بر تحمل داغ جدایی درگیر مسائل مادی نیز بشود. در این زمان بیمه حمایتهای اساسی از خانوادهی بازمانده را انجام خواهد داد و اگر هم فرد در طول دوره بیمه، عمرش به دنیا باشد میتواند از امتیاز بازنشستگی مطلوب آن استفاده کند.
حقوق بازنشستگی آن قابل توجه است. از مزایای دیگر بیمه عمر و سرمایهگذاری میتوان به حمایت در زمان از کار افتادگی، پوشش مناسب بیماریهای صعبالعلاج مانند سرطان، سکته قلبی، سکته مغزی، پیوند اعضا، عمل قلب باز، پوشش فوت بر اساس حادثه، نگهداری حساب مخصوص، افزایش و کاهش حق بیمه در سررسید سالانه، وام از حساب اندوخته بدون نیاز به ضمانت تا ۹۰ درصد، برداشت و ۹۰ درصد اندوخته، معافیت از مالیات، معافیت از انحصار وراثت، غیر قابل مصادره بودن، استفاده به عنوان ضمانت بانکی، اخذ چند بیمه نامه به نفع افراد مختلف و…اشاره کرد.
۹) آموزش:
۵ درصد از درآمدهای سالانه خود را به آموزش غیرآکادمیک خود اختصاص دهید. آموزش آکادمیک موضوع مورد بحث این مقوله نیست.
تمام بدبختیهای بشر از عدم آموزش صحیح و کاربردی است. دنیا تبدیل شده به آموزش بر اساس مدرک و مدرکگرایی نقطه شروع تمام آوارگیهاست.
شیلر اندیشمند بزرگ میگوید:
به مردمان روزگارت چیزی بگو که به دردشان بخورد نه چیزی که خوشحالشان کند.
متاسفانه اکثر دانشگاههای جهان با دادن مدرک تحصیلی به افراد آنها را خوشحال میکنند و آنها پس از فارغالتحصیلی و عدم موفقیت در کسب شغل موردنظر متوجه اشتباه خودشان میشوند.
البته نباید منکر بار علمی دانشگاهها شد منظور ما این است که تخصص فرد، در اولویت اول قرار دارد و مدرک تحصیلی در اولویت دوم. دانش را به خاطر خود دانش یاد بگیرید نه به خاطر مدرکش. پیشنهاد میکنم برای فراگیری مهارتهای زندگی در حوزههای مختلف مانند روابط خانوادگی، رشته تحصیلی مورد علاقه، روابط اجتماعی، مشاوره شغلی، حوزه مالی و اقتصادی، سلامت و بهداشت، شخصیت شناسی، شناخت تواناییهای خود، پوشش نقاط ضعف، مباحث موفقیت در شاخههای مختلف و… پول خرج کنید
چون آنها هزینه نیستند بلکه یک نوع سرمایهگذاری محسوب میشوند.
۱۰)پول نقد:
(۵ تا ۱۰) درصد از درآمد و داراییهای خود را به صورت پول نقد نگه دارید.
بعضی از فرصتهای طلایی زندگی خود را فقط به این خاطر از دست میدهیم که پول نقد نداریم.
چند روز پیش در تحقیقات و بررسیهای خودم در بورس اوراق بهادار به سهمی برخورد کردم که پتانسیل رشد قابل توجهی داشت و چون پول نقد داشتم بلافاصله نسبت به خرید اقدام کردم، به دلیل اینکه این سهم در فرابورس بود و حدنوسان ۵ درصد داشت در عرض کمتر از دو هفته ۵۰ درصد رشد کرد. اگر پول نقد نداشتم متاسفانه نمی توانستم به موقع اقدام کنم.
این فرصتها همیشه تکرار نمیشوند پس به راحتی آنها را از دست ندهید.
موارد فوق پیشنهادات ما در زمینه سرمایهگذاری در سال ۹۸ هستند که یک نقشه مالی زندگی بسیار مطلوب و بر اساس استانداردهای جهانی و واقعیتهای بازار ایران هستند.شما میتوانید طبق شخصیت خودتان بر اساس تخصص و مهارت خود و بر اساس مشاوره با اساتید فن همه آنها یا تعدادی را انتخاب و سپس سرمایهگذاری کنید.
۱۱بخشش:
درصدی از درآمد خود را در راه خداوند ببخشید و حتما این کار را انجام دهید.
قانون خداوند با قانون بشر فرق دارد. وقتی که ما جنسی را میخریم چند درصد سود روی آن منظور میکنیم و سپس میفروشیم. پس مشتری با خرید خود مبلغی را به عنوان مازاد میدهد یعنی اگر ما کالایی را به قیمت یک صد هزار تومان میخریم و آن را به قیمت یکصد و ده هزار تومان میفروشیم مشتری ده هزار تومان به ما میدهد و ما از آن منتفع می شویم.
در حالی که قانون خداوند چنین نیست و خداوند چند برابر اصل مبلغ را به ما بر میگرداند. پس خداوند به جای ده درصد ده برابر میدهد. نکته لطیف و حساس این موضوع اینجاست که برای دیدن سوددهی خداوند، چشم بصیرت لازم است.
“در قانون خداوند شک نکنید و به آن یقین داشته باشید. آنچه که خداوند در کتب آسمانی فرموده است موبهمو اجرا میشود. سعی کنیم آن را یاد بگیریم و طبق آن عمل کنیم تا به نتیجه دلخواه برسیم
سلام, این یک دیدگاه است.
برای شروع مدیریت، ویرایش و پاک کردن دیدگاهها، لطفا بخش دیدگاهها در پیشخوان را ببینید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.